Tahsin ERDEM
ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI
Biyografi Mesajı Fotoğraflar
Başkanın Sosyal Medya Hesapları

Başkanımız Sn.Tahsin ERDEM'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

6 saat önce

Başkanımız Sn.Tahsin ERDEM'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

 

Belediye Başkanımız Sn.Tahsin Erdem, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Türk tarihinin en büyük bayramı, gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 101. Yıl dönümüne erişmenin gururunu ve onurunu yaşadığımızı ifade eden Başkanımız Sn.Tahsin Erdem kutlama mesajında şu görüşlerine yer verdi:


‘Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlatılan Millî Mücadele’nin Büyük Zafer’le noktalanmasını takiben Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Türk Milleti’nin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir’ dediği Cumhuriyetimizin 101. Yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yok olmaya mahkum bırakılan milletimizin Atatürk’ün önderliğinde kenetlenmesiyle başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın, zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet’in kurulması, eşine ender rastlanan bir başarı olarak tarih sayfalarında yerini almıştır.
Her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen Aziz Milletimizin bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşı’mız, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu büyük zaferin sonucunda kahramanlarımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir.
Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur. Milletimizin canı pahasına, büyük fedakârlıklarla kurduğu cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu ülkenin evlatları Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.