Uzun Mehmet Cami ve Rekreasyon Alanı'nda Çalışmalar Sürüyor
Tüm Haberleri Gör

Uzun Mehmet Cami ve Rekreasyon Alanı'nda Çalışmalar Sürüyor

Yayın Tarihi: 7 Nisan 2021 12:50

 

Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla inşaat çalışmalarına başlanan ve kendisinin yakınen takip ettiği Uzun Mehmet Cami ve Rekreasyon Alanı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mayıs tarihinde açılışını yapmasının beklendiği Uzun Mehmet Camii'nin etrafında oluşturulacak olan rekreasyon alanına dair proje görselleri Belediye Başkanımız Dr.Ömer Selim ALAN ve belediyemizin sosyal medya hesaplarından paylaşılarak kamuoyunun bilgisine sunuldu.

2 bin 535 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Uzun Mehmet Camisi'nde yaklaşık 6 bin kişinin aynı anda ibadet edebilecek ve camide her biri 72 metre uzunluğunda 4 minare ve 22 kubbe, 81 abdesthane ve 5 asansör bulunacak. Rekreasyon alanında ise seyir terasları, yürüyüş yolları ve birbirinden şık kent mobilyaları,tema bahçeleri, spor sahaları ve piknik alanlarının yanında çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, kütük yollar yerini alacak.