ZONGULDAK’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU VE UZUN MEHMET’İ ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 98’inci yıldönümü ve Uzun Mehmet’i Anma Günü etkinlikleri kapsamında, bugün Valilik Binası önünde çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Tören programına; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, protokol üyeleri, Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine istinaden konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Türkiye Cumhuriyet’in ilk vilayeti olma özelliği olan şehrimizin 98 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Fransız işgalinden kurtarıldığını, Zonguldak kömür havzasının Türk sanayisine uzun yıllar yön verdiğini ve ilimizin süreç içerisinde sanayi kenti kimliği kazandığını ifade etti. Konuşmaların ardından program, halk oyunları gösterileri ve Gümeli Porsuk Ağacı mozaiğinin açılışını ile sona erdi.